top of page

Ajda Murnik

absolventka Fakultete za arhitekturo, Univerza v Ljubljani

portfolio_edited.jpg

Dobrodošli na mojem spletnem portfoliu!

Skozi sledeč tekst, bom skušala predstaviti lastnosti, ki me zaznamujejo kot arhitektko in se opredeliti kaj zame predstavlja pojem 'kvalitetno arhitekturno načrtovanje'.
 

Preden se lotim načrtovanja, se vedno skušam opomniti na dejstvo, da bo kakršnakoli intervencija dolgotrajno preoblikovanje prostora. Zato, se ustavim in se obrnem k temeljitem razmisleku o kontekstu dane lokacije. Raziščem gradivo, ki bi morebiti vsebovalo informacije, za pomoč razumevanja le te.

Obožujem kreativni proces, ki sledi, vendar hkrati razumem pomembnost upoštevanja potreb strank, proračuna in časovnega okvirja.
Kar me loči od drugih arhitektov, je moja natančnost pri delu in strmenje k odličnosti. Vedno skušam na dano zahtevo odgovoriti boljše kot je že sama, v osnovi zastavljena. Poleg samostojnega dela, se zmeraj vselim tudi timskega. Obožujem iskrene in motivirane ljudi, s katerimi projektu skupaj damo simbiozo različnih pogledov. Taka dela so glasnejša in inovativnejša v svoji ideji.
Koncept razumem kot močno vodilo, le ko doseže jasno in iskreno formo.  
Kar zame predstavlja zabavo pri delu v arhitekturi, je potreba po nenehnem učenju, rasti v znanju in reševanju vedno različnih problematik. Navdušenost ohranjam z raziskovanjem sveta in tradicionalnih arhitekturnih znamenitosti, pri čemer je moj stalni sopotnik fotoaparat. Rada berem knjige in se konstantno sprašujem, o še neznanem. 
 

Hvala, da ste si vzeli čas, in me na ta način spoznali malo bolje.
 

Če ste zainteresirani za sodelovanje, lahko tudi za klepet, moj kontakt najdete na enako imenovanem zavihku.

bottom of page